Selecteer een pagina

Hoe kan een interieur design video kan bijdragen tot meer leads?

door aug 8, 2022Interieurvideo0 Reacties

interieur video

Waarom zou je als interieur designer gebruik moeten maken van interieur design video’s?

Als ondernemer geeft een showroom je de mogelijkheid om potentiële klanten een indruk te geven van projecten waarin je interieurs hebt gestileerd of ontworpen. Een showroom geeft de klant een goed idee van wat hij of zij kan aanschaffen, maar dat is het dan ook. Precies, de oplossing is video. Door gebruik te maken van een interieur design video kun je je projecten op een levendige manier aan potentiële klanten laten zien, waardoor ze het juiste gevoel krijgen.

Wat zijn de verschillen tussen interieur design foto’s en video en hoe kunnen ze elkaar versterken?

Foto’s op zich zijn natuurlijk een geweldige manier om klanten een idee te geven van het interieur dat je aanbiedt. Tegenwoordig passen alleen steeds meer bedrijven video toe in hun marketingstrategie. Video trekt niet alleen gemakkelijker de aandacht, maar het brengt ook vele andere voordelen met zich mee. Bovendien geeft dit ook een realistischer beeld van hoe het interieur in de woning past.

Dit betekent niet dat je geen foto’s moet gebruiken. Sommige kijkers hebben gewoon geen zin of tijd om video’s te bekijken en geven er de voorkeur aan om in alle rust naar verschillende foto’s te kijken. Daarom is het goed om foto’s en video’s te combineren door ze in evenwicht te brengen, al worden video’s met de tijd mee steeds populairder.

De populariteit van video heeft verschillende redenen. Dit heeft o.a. te maken met het algoritme. Ten eerste kun je de video’s op verschillende sociale media plaatsen en het verkeer vergroten. Ten tweede kun je ze ook op de homepage van je website plaatsen, wat bijdraagt aan de ranking van je pagina in Google. Daarnaast kun je in een video de boodschap duidelijker naar voren brengen door bijvoorbeeld een call to action toe te voegen met een meeslepende voice-over. Hieronder volgen enkele voorbeelden van verschillende video’s die kunnen worden toegepast om op te vallen met interieur design video’s:

  • Sfeer impressie video

Een sfeer impressie video zoals hieronder is getoond is een geweldige manier om het gehele interieurdesignproject in de spotlight te zetten.


In deze korte video laten we op een creatieve en duidelijke manier zien welk interieur toegepast kan worden in jouw huis. Door het toevoegen van muziek en een mogelijke voice-over ervaart de klant echt hoe het totaalplaatje eruit zal zien. Hieronder staan nog enkele voorbeelden die je kunt verwerken in video’s

  • Het delen van jouw werkproces

Door jouw expertise en het proces (achter de schermen) te delen, laat je zien dat je een expert bent op het gebied van interieur design, dat je vertrouwen hebt in je werk en dat je professioneel overkomt. Alsof dat nog niet genoeg is, voelen potentiële klanten zich al alsof ze je kennen wanneer ze je in het echt ontmoeten.

  • Tips & tricks

Door tips te geven in een video laat je ook zien dat je een expert bent op het gebied van interieur styling, terwijl je klanten ook de kans geeft om het gezicht achter het bedrijf te zien.

  • Het doorgeven van trends via video

Hoe fijn zou het zijn als je op de hoogte bent van interieur design trends door ze niet te hoeven lezen in lange teksten, maar door ze afgebeeld te zien in een video? Het bespaart je niet alleen veel tijd, maar je krijgt ook meteen het grote geheel te zien.

FAQ

+ Wat is de ideale lengte van een interieur design video?

De lengte van een interieur design video varieert per type video. Voor een sfeerimpressievideo wordt voornamelijk een korte duur overwogen om de aandacht van de kijker vast te houden, hierbij kun je denken aan een video van 45 tot 90 seconden. Het proces van begin tot eind kan ook worden getoond in een korte video. Denk aan het in beeld brengen van het ontwerp van het interieur tot het eindresultaat in een woning. Door eenvoudige en snelle beelden te tonen die synchroon lopen met de muziek, krijgt de kijker een compleet andere ervaring dan wanneer je dit via tekst en afbeeldingen uitlegt.

+ Waar moet je rekening mee houden bij het maken van een interieur design video?

Bij het maken van een interieur design video is het belangrijk om het interieur op een ideale manier voor te bereiden, zodat alles er strak uitziet wanneer de video wordt gemaakt. Tijdens het maken van de video wordt een stabilisator en camera gebruikt om strakke en vloeiende beelden te creëren. Een drone kan eventueel worden gebruikt om unieke beelden buiten, maar ook binnen, te maken. Dit is afhankelijk van de woning en hoe je het interieur wilt benadrukken.

De duur en het type video hangen af van het doel van de video. Wil je een video op de startpagina van je website plaatsen? Dan is het handig om een horizontale video te hebben.

Als je de video op sociale media wilt plaatsen, is het handig om de video zo kort mogelijk te houden. Denk aan “reels”, waarbij de video verticaal wordt bewerkt in het 9:16 formaat, zodat de kijker de video fullscreen op zijn telefoon ziet. Weet je niet zeker welke strategie je moet gebruiken? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

+ Wat voor soort muziek plaats je onder een interieur design video?

De muziek die je onder een video plaatst, hangt volledig af van het type bedrijf en de boodschap die je met de kijker wilt delen. LET’S BE CREATIVE stemt dit graag af met klanten voor het juiste resultaat.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.