Selecteer een pagina

Het effect van dronebeelden voor makelaars

door jul 18, 2022Drone0 Reacties

Vijf voordelen van het gebruik van dronebeelden voor de verkoop van objecten

Het gebruik van kwalitatieve dronebeelden is een noodzakelijk hulpmiddel geworden in de competitieve markt van vandaag. Het kan gebruikt worden om hoogwaardige beelden van uw eigendom vast te leggen, maar ook adembenemende perspectieven van de omgeving. Op deze manier krijgt de potentiële koper een totaalbeeld van de woning en omgeving.

Aangezien het gebruik van drones nog relatief ongebruikelijk is, vallen kijkers eerder op wanneer drone-opnames aan een video worden toegevoegd. Hierdoor heeft u niet alleen een grotere impact op de potentiële koper, maar verhoogt u ook uw effectiviteit in het bereiken van uw doelstellingen.

Naast bovengenoemd punten zijn er ook nog een aantal andere voordelen die het gebruik van dronebeelden met zich mee brengen. Hier zijn vijf voordelen die kunnen helpen met de bevordering van de verkoop:

  1. Verhoogde aantrekkelijkheid: naast dat dronebeelden een totaalbeeld geven van de woning en omgeving bieden deze beelden een uniek perspectief om de aantrekkelijkheid van een vastgoedobject te vergroten. Door het zogenoemde ”vogelperspectief” krijgen de kijkers beelden te zien van de woning die niet zomaar met een camera vastgelegd kunnen worden.
  2. Bredere kijk van het pand: in Nederland is het toegestaan om wel tot 120 meter hoogte te vliegen met een drone. Hierdoor krijgen de kijkers een beter idee van de omvang, tuinen en nabijgelegen voorzieningen. Dit helpt bij weloverwogen beslissingen.
  3. Professionele presentatie: het gebruik van dronebeelden geeft een professionele uitstraling aan de marketingmaterialen van het vastgoed. Het laat zien dat de verkoper investeert in hoogwaardige presentatie en zorgvuldigheid, wat het vertrouwen van potentiële kopers kan vergroten.
  4. Emotionele aantrekkingskracht: Dronebeelden kunnen een gevoel van emotie en verbinding creëren bij potentiële kopers. Door prachtige beelden van het vastgoed en de omgeving te tonen, kunnen ze een positieve indruk achterlaten en de interesse van potentiële kopers vergroten.
  5. Effciëntie en tijdbesparing: Met dronebeelden is het mogelijk in één keer meerdere opnames maken en belangrijke aspecten van het vastgoed vastleggen. Dit bespaart tijd en moeite bij het maken van afzonderlijke foto’s of video’s vanuit verschillende hoeken.

Heeft u hulp nodig bij het maken van uw dronevideo? Hieronder worden enkele van de eerder genoemde voordelen benadrukt:

  • Een piloot met certificering en ervaring die uw werk benadert vanuit een marketingperspectief;
  • De mogelijkheid om foto’s en video’s vast te leggen;
  • Beelden op een hoogte van 120 meter;
  • Afstanden tot 500 meter.

Naast de benoemde voordelen is het goed om te weten dat veiligheid altijd voorop staat bij het gebruik van een drone. LET’S BE CREATIVE beheerst de juiste certificaten en houdt zich aan alle geldende wetten en voorschriften bij het vliegen met een drone.

Speciale verzoeken m.b.t. de dronebeelden worden altijd meegenomen in de dronevlucht. De gewenste content wordt dus op maat gemaakt.

Neem gelijk contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

FAQ

+ In welke soorten video’s kan ik dronebeelden gebruiken?

Video’s kunnen gebruik maken van verschillende soorten dronebeelden. Het biedt enorme waarde, vooral voor vastgoedvideo’s. Bewegende auto’s, een bedrijfsfilm met beelden van het kantoorgebouw en evenementen zijn slechts enkele voorbeelden.

+ Is het mogelijk om dronebeelden op te nemen in mijn omgeving?

Er zijn veel locaties in Nederland waar het toegestaan is om met een drone te vliegen, maar vanwege huidige wetten en regelgeving is het niet overal mogelijk. Er moet rekening worden gehouden met zogenaamde no-fly zones. De no-fly zones geven de gebieden in Nederland aan waar vliegen is toegestaan en verboden. Bekijk de onderstaande afbeelding om te zien of het mogelijk is in jouw omgeving.

no-flyzone

Onthoud dat sommige gebieden mogelijk tijdelijke no-fly zones kunnen zijn. Je kunt ook deze kaart bekijken en inzoomen op een specifieke regio op Go Drone.

+ Welke drone gebruikt LET’S BE CREATIVE.?

LET’S BE CREATIVE. gebruikt de DJI Mavic Air 2. De camera van de drone heeft een resolutie van 48 megapixels en kan zelfs 4K-video opnemen met 60 frames per seconde. Zelfs met een resolutie van 1080p kan de DJI Mavic Air 2 video vertragen tot 240 frames per seconde. Een ander belangrijk voordeel? De drone kan obstakels identificeren en vermijden dankzij zijn voor- en achtersensoren.

+ Zijn de beelden rechtenvrij?

De gegevens en foto’s van jouw opdracht zullen allemaal digitaal beschikbaar zijn zonder enige vorm van vereiste naamsvermelding. Elke gebruikte muziek in de video is ook rechtenvrij. De foto’s worden zonder toestemming van de gebruiker niet met anderen gedeeld.

+ Hoelang duurt het voordat mijn drone content klaar is?

De dronefilm is gemiddeld binnen twee tot vijf weken klaar. Duurt dit te lang? Dan kan het mogelijk sneller gaan. Dit hangt volledig af van de eerdere afspraken en hoe snel we kunnen aanpassen en discussiëren over eventuele feedback.

+ Wat zijn de kosten voor het produceren van een dronevideo?

Om de kosten van de dronevideo te bepalen, hebben we informatie van jou nodig, aangezien dit volledig afhankelijk is van het project. De kosten voor de opname, bewerking, reiskosten en apparatuur van de video worden allemaal gedekt. De tijdsduur is volledig afhankelijk van het project, met name de tijd die wordt besteed aan het bewerken van de video. Heeft u nog steeds een prijsindicatie nodig? De prijzen variëren gemiddeld tussen €400,- en €1000,-.

Heeft u interesse in dronecontent? Neem gelijk contact op.