Selecteer een pagina

De kracht van video content op funda

door okt 8, 2022Vastgoedmarketing0 Reacties

Video creëert de ultieme merkbeleving.

Een marketingstrategie voor een bedrijf zou video moeten bevatten. Waarom? Naast het vastleggen van de kern van een bedrijf, creëert video ook een meer sfeervolle indruk dan afbeeldingen. Je kunt mensen daadwerkelijk beïnvloeden. In tegenstelling tot afbeeldingen, waarbij je een beeld kunt communiceren, kun je ook een stemming uitdrukken. Video’s hebben veel voordelen, vooral als je potentiële klanten als makelaar wilt aanmoedigen, informeren of inspireren om bij jou te kopen. Volgens makelaars komt 50% van de bezichtigingen van woningen voort uit video’s.

Laten we eens kijken hoe je video’s zou kunnen gebruiken voor funda. Met ongeveer 43 miljoen bezoeken per jaar is funda een van de drukste vastgoedsites in Nederland.

Wat voor soort video’s werken goed op funda?

Funda verbindt vraag en aanbod op de vastgoedmarkt dagelijks met elkaar. Je kunt verwachten dat websitebezoekers veel woningen bekijken, maar hun aandachtsspanne is waarschijnlijk beperkt. Dit is het moment in een video dat kijkers daadwerkelijk kan overtuigen om langer op een bepaalde woning te blijven.

Volgens funda zijn er verschillende succesfactoren voor een video:

  • De lengte van de video: gemiddeld duurt een woningvideo op funda ongeveer 2,5 minuut. Van de potentiële klanten die een video bekijken, ligt het kijkratio rond de 78%. Vergeleken met andere platforms zoals YouTube en Facebook zijn kijkers meer betrokken en blijven ze snel langer kijken. Het hoogste kijkratio is gemiddeld 1 minuut en 10 seconden.
  • Details van de woning: een video kan details van een woning op de juiste manier laten zien. Potentiële kopers zijn eerder geneigd een video van een woning te bekijken omdat ze dan beter op de hoogte zijn van de speciale details van een woning. Je zou letterlijk een ‘walk-in’ video kunnen maken zodat de kijker een realistisch beeld van de woning krijgt.
  • Het gebruik van achtergrondmuziek: achtergrondmuziek onder de video is onmisbaar om sfeer aan de video toe te voegen! Bovendien versterkt het de boodschap die je aan je publiek wilt overbrengen.

Welke video’s werken niet goed op funda?

We hebben allemaal wel eens een video een bekeken en deze tussentijds gestopt. Op funda zijn er verschillende redenen waarom video’s niet goed presteren:

  • De video’s duren gemiddeld 5 minuten
  • Terwijl de makelaar een lange ronleiding geeft door het huis zijn kijkers misschien alleen geïnteresseerd in een kort overzicht van het hele pand
  • Snelle video’s van diavoorstellingen zonder muziek

Kijkers genieten van de sfeer van een woning, begrijpen hoe het is om “in het huis te lopen” en leren wat het uniek maakt. Dit betekent niet dat lange video’s niet de moeite waard zijn om te delen. Deze video’s zijn nog steeds nuttig, vooral als kijkers meer gedetailleerde informatie willen.

Moraal van dit verhaal? Er is geen twijfel dat video winstgevend is qua kijkers. Omdat potentiële kopers beter voorbereid zijn en weten waar ze naar moeten kijken, zijn bezichtigingen van hogere kwaliteit. Video is een fantastische oplossing, vooral in woonwijken waar mensen niet snel zoeken.