Selecteer een pagina

5-stappenplan voor een succesvolle videomarketing strategie

door sep 19, 2022Vastgoedmarketing0 Reacties

Videomarketing binnen de vastgoedsector

Wat wordt bedoeld met video marketing?

Video marketing is het gebruik van video om aandacht te trekken voor uw product of dienst via marketing. Video marketing kan op verschillende manieren worden toegepast, denk aan bedrijfsvideo’s, maar ook video’s van eigendommen waar verschillende gebieden worden benadrukt.

Welke stappen moet u ondernemen voor een succesvolle video marketing strategie?

Een video laten maken voor uw bedrijf en deze op sociale media plaatsen is effectief, maar zonder strategie voor het plaatsen van deze video’s, bestaat de kans dat u niet de gewenste resultaten behaalt. Daarom is het essentieel om met een strategie te werken. Een succesvolle video marketingstrategie zorgt voor continuïteit en bovendien heeft u veel meer kans om uw doelen te bereiken.

In deze blog noem ik vijf stappen voor een succesvolle video marketingstrategie:

Stap 1: Bepaal de doelgroep

Denk goed na over uw doelgroep voordat u een video maakt. Dit komt doordat doelgroeponderzoek zich richt op specifieke kenmerken en bepaalde behoeften van uw (potentiële) klanten. Door inzicht te krijgen, kunt u uw doelgroep beter bereiken en hen ook beter van dienst zijn.

Step 2: Zet doelen

Wat betekent succes voor uw organisatie? Met de definitie van succes kunt u doelen bepalen die geïntegreerd kunnen worden in een video. Er zijn verschillende doelen voor video marketing, die dus ook het type video(‘s) beïnvloeden die gemaakt moeten worden. Hieronder volgen 5 voorbeelden:

  • Creëer naamsbekendheid
  • Genereren van leads
  • Informeren over het geleverde product/de dienst
  • About me video – toon het gezicht achter het bedrijf en laat mensen u leren kennen
  • Interviews

Step 3: Bepaal de benodigde content

Goed nieuws, de kans is groot dat u al content beschikbaar heeft op uw website, zoals blogs, projecten of nieuwsbrieven. Deze onderdelen beantwoorden vaak de vragen of behoeften van uw doelgroep. Als u deze vragen of behoeften nog beter identificeert, zult u ontdekken dat er nog meer mogelijkheden zijn voor video marketing.

Step 4: Ontdek de klantbehoeften

Welk progleem moet er opgelost worden met een video? Op basis van het probleem kunnen verschillende video’s worden gemaakt. Dit hangt af van in welke fase u zich bevindt binnen de klantreis, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding, waarbij vastgoedmarketing als uitgangspunt wordt genomen.

Video needs

Step 5: Zet een promotieplan op

Er zijn video’s gemaakt, en nu? Het heeft geen zin om deze video’s zomaar ergens op te plaatsen. Vooral als er meerdere video’s zijn gemaakt, is het goed om hier een strategie voor te hebben en deze promoten. Zo is het belangrijk om te weten welke video goed presteert op welk sociaal mediakanaal. Denk aan een korte virtuele rondleiding van 10 tot 15 seconden is veel beter te promoten op Pinterest, terwijl je langere video’s kunt gebruiken op Facebook/Instagram. Liever de zakelijke doelgroep bereiken? Gebruik dan LinkedIn.