Selecteer een pagina

5 soorten video’s die elke makelaar nodig heeft

door okt 1, 2022Vastgoedmarketing0 Reacties

vastgoed

Je bent een makelaar maar trekt niet de juiste prospects aan. Waarom? De kans zit er goed in dat je niet de juiste vastgoed marketingstrategie hebt. In het huidige vastgoedlandschap zijn er veel opties om contact te maken met je prospects. Een van de meest populaire is video. Studies tonen aan dat 39% van de huizenkopers vertrouwen heeft in makelaars op basis van online video’s voor informatie. Wist je ook dat 64% van de huizenkopers alleen video’s bekijkt wanneer ze naar een bepaalde woning willen kijken? De moraal van dit verhaal? Begin met video.

Laten we daarom eens nader bekijken welke 5 video’s makelaars kunnen gebruiken om hun reputatie te verbeteren in deze blog.

1. De introductie video

Introductievideo’s zijn essentieel om te laten zien wie het gezicht is achter het bedrijf. In een introductievideo kun je het gezicht achter jouw bedrijf laten zien, beschrijven welke diensten je aanbiedt en hoe je kijkers kunt helpen bij het kopen van vastgoed. Bovendien is dit jouw kans om de kijkers te laten weten waar jouw expertise vandaan komt. Je kunt laten zien wat jouw waarden zijn, wat een geweldige manier is om het vertrouwen en de geloofwaardigheid van potentiële klanten te verdienen. Het daadwerkelijke bezichtigen wordt meer to the point, omdat ze je al online hebben ontmoet.

2. Virtuele rondleidingen

Stel je eens voor, je bent op zoek naar een woning en ziet 3 tot 4 foto’s. Je besluit een afspraak te maken voor een daadwerkelijke bezichtiging. Als je het pand binnenkomt, ben je teleurgesteld. Waarom? De foto’s die online zijn genomen vanuit een specifieke hoek zijn zo genomen waardoor het huis ‘groter’ leek dan je had verwacht.

Dit is op te lossen door een virtuele rondleiding. Hieronder staan meerdere redenen waarom je als makelaar gebruik kunt maken van een virtuele rondleiding. Jouw kijkers hebben namelijk:

  • De mogelijkheid om meer te zien dan in een stilstaand beeld
  • Een gevoel van hoe het is om in het huis te wonen
  • De mogelijkheid om een huis en locatie te onderzoeken zonder kantoor te verlaten
  • Bij een bezichtiging al vele vragen achterwegen gelaten omdat deze in de video al worden beantwoord

3. Informatieve video’s

Zou het niet geweldig zijn als je iemand had die je informatie kon geven over de meest efficiënte manieren om een huis te kopen? Dit is het punt waarop informatieve video’s erg nuttig kunnen zijn. Je kunt overal informatie vinden, maar als je informatie krijgt van iemand die expertise heeft op het gebied, voelt het al betrouwbaarder aan. Bovendien bied je informatie en ondersteuning over een onderwerp dat een ‘pijnpunt’ is voor mensen die op zoek zijn om een huis te kopen of te verkopen.

4. Testimonial videos

Testimonials zijn van onschatbare waarde. Zou het niet ook geweldig zijn als je een huis wilt kopen en al weet wat andere mensen vinden van een makelaar? Je zou zeker meer vertrouwen hebben om contact met hen op te nemen. Laten we erin duiken.

Testimonial video’s van kopers en verkopers zijn krachtig om vertrouwen op te bouwen bij potentiële klanten. Testimonial video’s stellen makelaars in staat om geloofwaardigheid en overtuigingskracht toe te voegen aan hun marketing. In een testimonial video kun je je waarden als makelaar benadrukken, maar ook bespreken welke problemen een koper of verkoper heeft ondervonden. Source vermeldt dat 72% van de marketingteams een ROI van 50-500% behalen uit testimonial video’s van klanten. Je kunt deze video’s tonen op websites, blogs en sociale media.

5. Markt update video’s

Marktupdatevideo’s zijn een geweldige manier om potentiële klanten op de hoogte te houden van de nieuwste trends die prospects kunnen helpen bij hun besluitvorming. Zoals bij de meeste andere video’s, bouwt het vertrouwen op. Bovendien is het regelmatig geven van updates een goede manier om bij te blijven en je te onderscheiden als een ‘leider’ in de branche.

Wanneer jij als makelaar je kennis deelt en begrijpelijk maakt, zijn prospects eerder geneigd jou om hulp te vragen. Aan het einde van je video kun je natuurlijk een overtuigende call to action plaatsen, zodat de kans groter is dat men sneller contact met je opneemt.

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden? Neem gelijk contact op om de mogelijkheden te bespreken.